ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Ολοκληρώθηκε το τετραήμερο των εορταστικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Μαθητικού Διαγωνισμού της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό. Με τη συνδιοργάνωση και τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας τα έργα των παιδιών που συμμετείχαν στο διαγωνισμού εκτέθηκαν από τις 12 Νοεμβρίου 2005 στο Ολυμπιακό Στάδιο Αμαρουσίου, όπου έγιναν και όλες οι δραστηριότητες των εκδηλώσεων.
Η έναρξη των εκδηλώσεων έγινε με τον αγιασμό της έκθεσης, την παρουσίαση βυζαντινής χορωδίας και την προβολή ντοκιμαντέρ.
Η Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2005 ήταν αφιερωμένη στο μαθητικό συνέδριο, όπου ακούστηκαν οι εισηγήσεις των μαθητών για τη ζωή και το έργο του Κοσμά του Αιτωλού. Εκτός από τις εισηγήσεις παρουσιάστηκε  η σύνθεση της μαθήτριας Φανής Μίχη, η οποία πήρε το α' βραβείο μουσικής σύνθεσης-ανάμεσα σε 124 συμμετοχές-και στη συνέχεια δόθηκε

 

- συναυλία, με την ευγενική συμμετοχή της Αρλέτας και τη χορωδία και την ορχήστρα του μουσικού σχολείου Αγρινίου.

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική ημερίδα, με θέμα:

   "Οι διδαχές του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, ως απάντηση τσα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου", όπου καθηγητές θεολογίας και φιλοσοφίας αναφλερθηκαν στο όραμα του Κοσμά του ΑΙτωλού και στις διδαχές του, ως κανόνα στις οικογενειακές και ανθρώπινες σχέσεις.
Τις εισηγήσεις των μαθητών παρακολούθησαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας και του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας. Η διευθύντρια της Γ.Γ. Νέας Γενιάς κα Βασ. Κόλια, κατά το χαιρετισμό της αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της Μονής να φέρει τα παιδιά κοντά στην ελληνική ορθόδοξη παράδοση, μέσω κινήτρων που θα ενδιαφέρουν και θα κινηγτοποιήσουν τη νεολαία.
Στο μαθητικό συνέδριο, που συμμετείχαν μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έδωσαν το "παρών", μεταξύ άλλων σχολεια των όμορων Δήμων των Βριλησσίων και των Μελισσίων.

 

   
   

 

Κεντρική  Ιστορικό  |   Βραβεία  |  Πρόγραμμα  |  Θούριος  | Ψήφισμα  | Αίτηση Συμμετοχής  |  Εκδόσεις  Επικοινωνία

Copyright © 2004   ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ                    Designed and maintained by DigiWorx Multimedia